Actualment esteu veient Sant Jordi

Sant Jordi

Comparteix en

Sant Jordi duu una rosa mig desclosa

pintada de vermell i de neguit.

Catalunya és el nom d’aquesta rosa

i Sant Jordi la porta sobre el pit.


La rosa li ha donat gaudis i penes

i ell se l’estima fins qui sap a on;

i amb ella té més sang a dins les venes

per poder vèncer tots els dracs del món.

Josep Maria de Sagarra

Els catalans som afortunats de comptar amb l’existència de la Diada de Sant Jordi, que ens permet expressar el nostre amor amb dos elements tant bells: les roses i els llibres. Un poble que estima és un poble satisfet i un poble culte és un poble sense aturador.

La diada de Sant Jordi, doncs, és la festa per excel·lència de l’amor. L’amor que brolla del nostre cor i sadolla el nostre entorn, sensació que, quan és compartida, amb tot el conjunt, crea marees de benestar i de benaurança.

L’amor és la característica principal de l’ésser humà, la seva veritable essència, allò que li dóna sentit i el fa transcendir. L’amor ens fa sortir de la nostra presó interior, per abocar-nos a l’altre en cos i ànima i, en aquesta donació total, trobem el sentit de l’existència.

L’amor foragita totes les pors i totes les culpes, que ens encadenen en nosaltres mateixos, essent el millor bàlsam per esdevenir éssers lliures.

Celebrem amb plenitud l’amor el dia de Sant Jordi!, celebrem que estimem i que ens sentim estimats!, esdevinguem fidels servidors de tots aquells que ens envolten i aprenguem a acollir sense reticències tot l’amor que ens arribi.

Posats a fer, com que estimar és l’acte més noble i més gratificant de l’ésser humà, podem proposar-nos que Sant Jordi duri tot l’any. Per aconseguir-ho, es tracta de fer una cursa d’intencions, proposant-nos, cadascun de nosaltres, ser els primers a estimar.

No cal que perdem el temps, a la porta de casa, esperant passivament que algú ens estimi, ans tot el contrari, aixequem-nos de la cadira i posem-nos a estimar amb totes les nostres forces. Sempre hi haurà algú a la vora a qui podrem fer la vida fàcil amb una paraula, un somriure, un gest.L’anergia de l’amor és l’energia de l’abundància, no s’acaba mai, com més en donem, més en tenim. Fem gala de generositat!


Comparteix en