Actualment esteu veient Zuhaizpe

Zuhaizpe

Comparteix en

He conegut un llogarret en terres navarreses, talment com un oasi, un bocí del paradís. He conegut la casa sota l’arbre (zuhaizpe, en euskera), on és possible descansar, alliberar-se i recuperar-se de cos i d’esperit. He conegut un indret privilegiat, on tot un grup de grans professionals s’entossudeixen, no a combatre la malaltia, com és habitual en el nostre sistema sanitari, sinó a potenciar la salut per tots els mitjans a l’abast.

Zuhaizpe és un Centre de Salut Vital, situat al bell mig de la Vall del Yerri, i dirigit pel Dr. Karmelo Bizkarra. Un lloc tranquil, en el que es facilita la recuperació física, emocional, mental i espiritual, en contacte amb la natura i els factors de salut. Un espai on les persones poden descansar i portar una alimentació sana (fruita, verdura, patates, cereals integrals, pasta, fruits secs, …), una dieta de fruita, sucs o, fins i tot, un dejuni controlat, si és recomanable, sempre sota la supervisió professional d’especialistes en medicina (metges, psicòlegs, terapeutes, infermeres, massatgistes, …). En aquest Centre s’intenta portar a terme una forma de vida sana i equilibrada, que és el camí més curt per aconseguir la salut plena o el benestar. Tot plegat facilitant la recuperació física mitjançant una desintoxicació o neteja del diferents cossos (físic, energètic, emocional, mental i espiritual).

En el món caòtic on ens toca viure, envoltats com estem de soroll, de toxicitat ambiental i de relació, de mentides repetides que esdevenen “veritats”, de falsedat i de prejudicis, és bo tenir present que hi ha llocs d’aïllament, de repòs i de recuperació de la salut, de la calma, de la tranquil·litat, de la tendresa, de l’amor, … de tot allò que ens nodreix com a éssers humans i ens fa menys vulnerables; i, alhora, un lloc on deixar anar tots els comportaments, heretats o apresos, que ens limiten. Zuhaizpe és un d’aquests llocs.

Podeu, si ho voleu, cercar per Internet i en trobareu referències. Concretament a You Tube podeu trobar diverses conferències del Dr. Karmelo Bizcarra. Ell és llicenciat en medicina per la Universitat del País Basc. S’ha format en medicina Psicosomàtica, en teoria Reichiana, teràpia Bioenergètica i en medicina Antroposòfica. És especialista en Educació per a la Salut i es dedica des de l’any 1980 a cercar i desenvolupar noves vies en el tractament físic i psicoemocional de la malaltia, a partir de la seva formació inicial en Medicina Higienista.

La vida ens ofereix a cada instant allò que precisem per avançar en el nostre camí de creixement com a éssers humans. La vida m’ha ofert a Zuhaizpe la possibilitat de recuperar un equilibri que el món posa a prova constantment. Zuhaizpe ha estat aquell punt de llum que m’ha ajudat a redreçar les passes, per fugir de la foscor ambiental.Un cop més sento necessitat d’agrair a la vida la possibilitat de conèixer aquest indret i de tenir-lo com a punt de referència en properes travessies del desert que, si Déu vol, la vida m’anirà brindant, perquè continuï creixent.


Comparteix en