Actualment esteu veient Admet les teves faltes

Admet les teves faltes

Comparteix en

Un bon home que tenia un problema greu de miopia es considerava un expert en avaluació d’art. Un dia va visitar un museu amb alguns amics. Se li van oblidar les lents a casa seva i no podia veure els quadres amb claredat, però això no ho va detenir de ventilar les seves fortes opinions.

Tan bon punt van entrar a la galeria, va començar a criticar les diferents pintures. En aturar-se davant del que pensava era un retrat de cos sencer, va començar a criticar-ho. Amb aire de superioritat va dir: “El marc és completament inadequat per al quadre. L’home està vestit en una forma molt ordinària i esparracada. De fet, l’artista va cometre un error imperdonable en seleccionar un subjecte tan vulgar i brut per al seu retrat. És una falta de respecte”.

L’home va seguir la seva xerrameca sense parar fins que la seva dona va aconseguir arribar-hi entre la multitud i el va apartar discretament per dir-li en veu baixa:

-“Estimat,- estàs mirant un mirall!”.

Moltes vegades les nostres pròpies faltes, que triguem a reconèixer i admetre, semblen molt grans quan les veiem en els altres. Hem de mirar-nos al mirall més sovint, observar bé per detectar-les, i tenir el valor moral de corregir-les; és més fàcil negar-les que reconèixer-les. Per això cal fer de banda l’orgull ja que només amb humilitat podrem veure els nostres defectes i corregir-los.”El que encobreix les seves faltes no prosperarà, més el que les admet i s’aparta assolirà misericòrdia” (Proverbis 28,13)

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en