Actualment esteu veient Aigua al desert

Aigua al desert

Comparteix en

Un home estava perdut al desert, destinat a morir de set. Per la seva bona ventura, va arribar a una cabana vella, enfonsada sense finestres i sense sostre. Va buscar bé i va trobar una petita ombra on acomodar-se per fugir de la calor i del sol desèrtic. Mirant al seu voltant va veure una vella bomba d’aigua, tota rovellada. Es va arrossegar fins allà, va agafar la maneta i va començar a bombar, a bombar i a bombar sense parar, sense cap resultat. Desil·lusionat, va caure postrat cap enrere i va notar al seu costat una vella ampolla. La va prendre, la va netejar de la pols i va poder llegir un encàrrec que deia:

-“Primer necessiteu preparar la bomba amb tota l’aigua que conté aquesta ampolla; després, si us plau tingueu la gentilesa d’omplir-la novament abans de marxar”.

L’home va descargolar el tap, i en realitat, allí hi havia l’aigua. L’ampolla estava plena d’aigua! De sobte, es va veure en un dilema: …si bec aquesta aigua, podria sobreviure, però si l’aboco en aquesta bomba vella i rovellada, potser obtindré aigua fresca, ben freda, del fons del pou, i podré beure’n tota la que vulgui, o potser no, potser la bomba no funcionarà i l’aigua de l’ampolla serà desaprofitada! Què hauria de fer?

Amb grans dubtes, l’home va vessar tota l’aigua a la bomba. De seguida va agafar la maneta i va començar a bombar i la bomba va començar a grinyolar sense parar. Res no passava! La bomba continuava amb els sorolls i llavors va sorgir un fil d’aigua, després un petit flux i finalment l’aigua va córrer amb abundància, aigua fresca, cristal·lina. Va omplir l’ampolla i va beure ansiosament, la va omplir una altra vegada i va prendre encara més del contingut refrescant! Després la va omplir de nou per al proper viatjant, va prendre la petita nota i va augmentar la frase:-“Creieu-me, funciona, cal que doneu tota l’aigua, abans d’obtenir-ne novament”.

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en