Actualment esteu veient Calúmnies

Calúmnies

Comparteix en

Hi havia una vegada un home que va calumniar greument un amic seu, i tot per l’enveja que li va tenir en veure l’èxit que aquest havia aconseguit. Temps després es va penedir de la ruïna que va portar amb les seves calúmnies a aquest amic, i va visitar un home molt savi a qui li va dir: -Vull arreglar tot el que vaig fer, com ho puc fer?- a la qual cosa el savi va respondre: -Pren un sac ple de plomes lleugeres i petites, i deixa-les anar allà on vagis.

L’home molt content per allò tan fàcil va prendre el sac ple de plomes i en el transcurs d’un dia les havia deixat anar totes. Va tornar a cal savi i li va dir: -Ja he acabat-, llavors el savi li va contestar: -Aquesta era la part fàcil… Ara has de tornar a omplir el sac amb aquestes mateixes plomes que vas deixar anar, surt al carrer i busca-les. 

L’home es va sentir molt trist ja que sabia el que això significava, i no va poder trobar-ne gairebé cap. En tornar, l’home savi li va dir: -Així com no vas poder ajuntar de nou les plomes que van volar amb el vent, així mateix el mal que vas fer va volar de boca a boca i el mal ja està fet. L’únic que pots fer ara és demanar perdó al teu amic, ja que no hi ha manera de revertir allò que vas fer.

d’Anthony de Mello


Comparteix en