Actualment esteu veient Que ningú no se senti sol

Que ningú no se senti sol

Comparteix en

Nadal arriba, com cada any amb una precisió matemàtica. I, una vegada més, tornem a veure els carrers engalanats amb milers de lluminàries; tornem a sentir la música entranyable de les nadales que com cada any ens estova el cor, i tornem a tenir ganes de felicitar-nos i de retrobar-nos per celebrar que estem vius i que ens estimem.

Aquestes festes ens brinden l’ambient propici per desvetllar els nostres millors records. La nostra infantesa feliç, il·lusionada i innocent. Les garlandes dels carrers, la música de les nadales més nostrades que surt de tots els racons, els avets, els calendaris d’advent, els pessebres, el boix, els poms de vesc desitjant bona sort, els àpats abundosos d’abans, durant i després, l’olor dels torrons i les neules, els tions alimentats de valent per poder acomplir la seva comesa, la seguretat d’un bon final de festa amb la visita dels reis d’Orient i si tot això ho acompanyem amb aquell fred saludable que ens arrecera els uns als altres, haurem aconseguit els ingredients indispensables per fer una beneïda regressió a la infantesa i amarar-nos d’aquella escalforeta suau que amanyaga el cor i ens produeix una sensació de benestar i benaurança que, enregistrada en un racó profund de les nostres cèl·lules, cada Nadal, treu el nas per saludar-nos i recordar-nos que tots som infants i que ens resistim a deixar de ser-ho.

Ocupem-nos, doncs, aquestes festes, de revifar aquest infant interior que, des de Nadal passat, tenim segrestat en un racó de l’ànima. Traiem-lo a passejar perquè es refaci de l’abandó a què l’hem sotmès. Deixem que s’expressi, que s’il·lusioni, que se li humitegin els ulls, que tremoli d’emoció mentre repica el tió o mentre sosté el fanalet la nit de reis. Permetem que recuperi tota la vida que li hem estafat i fem-li promesa solemne que no el reprimirem mai més, que ens podrà acompanyar la resta de l’any, a plena llum i sense que mai més ens n’avergonyim.

Nadal, més que mai, és temps d’amor, de ser allò que som en essència. No deixem passar Nadal, sense desitjar, amb totes les nostres forces, un món en pau. Enviem tota la nostra energia i tot el nostre amor a l’univers per aconseguir que ningú hagi de morir a causa de la poca traça dels humans per entendre’s; per aconseguir que siguem capaços, com més aviat millor, de distribuir la riquesa perquè ningú no hagi de passar fam ni necessitat; per aconseguir que l’amor i el respecte passin a ser les úniques finalitats de la nostra vida.

Que aquell Infant del pessebre faci estada en els nostres cors i ens infongui l’alè de vida que haguem perdut en el nostre viure distret. Que Ell ens retorni al camí bo i veritable, el camí que hem vingut a fer de vell antuvi, aquell camí que ens fa membres d’una Unitat meravellosa de la que formem part i de la que no ens hem d’apartar mai més.En aquest Nadal de 2023, rebeu tot el meu amor i procurem entre tots que, al nostre voltant, ningú no se senti sol.


Comparteix en