Actualment esteu veient Microvacances preventives diàries

Microvacances preventives diàries

Comparteix en

De retorn de les vacances, amb les piles carregades, seria bo enfocar el nou curs amb la intenció de millorar el nostre estil de vida, en benefici propi i d’aquells que ens envolten. Abans que la rutina diària ens torni a anestesiar, prenguem consciència de les nostres necessitats, perquè la nostra salut continuï en bon estat.

Per norma general, els que vivim a Occident, no estem gens habituats al silenci ni a la inactivitat. Estem acostumats a un món sorollós, que hem après a tolerar amb paciència, i a una activitat frenètica que ens impedeix proporcionar-nos el descans necessari perquè el nostre ésser retorni a la normalitat. I per acabar-ho d’adobar, sovint, quan l’activitat s’atura, ens adonem que el soroll de la nostra ment és molt més potent que qualsevol altre.

Tot, en l’Univers, està sotmès a cicles d’activitat i repòs, les plantes, per exemple, tenen funcionaments diferents de dia que de nit, això fa possible que creixin i es multipliquin. Qualsevol dels animals que ens envolten, saben perfectament quan han de córrer i quan han de descansar. Nosaltres, els humans, som els únics que, sovint, ens deixem governar per la nostra ment, deixant d’escoltar el llenguatge del cos. Així, combinem llargs períodes d’activitat febril, mengem de pressa i sense prendre consciència de l’aliment, dormim poc i malament i, després, ens lamentem del nostre malestar.

Les vacances d’estiu i de setmana santa són útils per guarir, en part, els estralls produïts durant el curs, però no són suficients per conservar l’equilibri i evitar que emmalaltim. Per aconseguir-ho, l’ideal seria introduir en la nostra vida quotidiana, en la nostra rutina diària, moments d’inactivitat.

Com a norma general podem dir que si després de cada 45 minuts d’activitat introduíssim 1 minut de descans, podríem estar permanentment en forma. Per això, us proposo introduir, en el vostre dia a dia, microvacances preventives.

Sense arribar a l’ideal d’1 minut per cada 45, podem començar per anotar a la nostra agenda 5 minuts a mig matí i 5 minuts a mitja tarda, en els quals deixarem de fer, ens asseurem en silenci, amb l’esquena recta i farem que la nostra ment centri tota l’atenció en la nostra respiració, observant com s’inflen i es desinflen els nostres pulmons en cada entrada i sortida d’aire. No cal fer res més. Al principi, haureu de programar l’alarma del vostre mòbil, ja que qualsevol excusa serà bona per no fer-ho, però, si hi persistiu, després de tres setmanes ja haureu incorporat l’hàbit.Així mateix, podem acostumar-nos a fer el mateix, abans de cada àpat, i abans d’adormir-nos, amb la qual cosa i, sense gaire esforç, haurem introduït 6 microvacances preventives diàries en la nostra vida. Aquests intervals que a simple vista poden semblar insignificants, canviaran radicalment la nostra manera de viure i augmentaran considerablement el nostre benestar. Proveu-ho i no us en penedireu. Bon inici de curs!


Comparteix en