Actualment esteu veient Quantes coses hem pogut aprendre en un any

Quantes coses hem pogut aprendre en un any

Comparteix en

  • Que no vivim sols en aquest món i que, segons la nostra manera de fer, podem ser beneficiosos o perjudicials per aquells que ens envolten.
  • Que, per molt que la mascareta sigui una estri incòmode, està demostrat que serveix per evitar contagis, i hauríem d’aprendre a recuperar-la en el període de grip estacional de cada any, cosa que de ben segur farà els contagis més difícils.
  • Que quan tenim alguna malaltia infecciosa és bo evitar les distàncies curtes.
  • Que la higiene, sobretot de mans, evitar contagis.
  • Que sempre i en tot moment estem envoltats de virus i que és bo mantenir sempre unes mínimes condicions d’higiene, de seguretat, de respecte, per protegir-nos nosaltres mateixos, però sobretot per protegir els altres.
  • Què és essencial mantenir el cos en bones condicions en front dels agents patògens que ens puguin afectar. I això s’aconsegueix tenint cura d’allò que mengem, de la manera com vivim, de la manera com ens movem.
  • Que la por, l’estrès i l’angoixa fan abaixar el nostre sistema immunitari i que, per tant, la pràctica de la meditació, per retrobar la pau interior, és essencial a l’hora de fomentar la salut.
  • Que la prevenció de l’equilibri de la salut és molt més efectiva que la restitució de la salut en si mateixa.
  • Que, malgrat la confusió i els dubtes que puguin envoltar una pandèmia, com la que ens ha tocat viure, sempre, i en tot moment, és molt millor prevenir que curar.
  • Que en un gran col·lectiu, sempre existeix un percentatge mínim a qui no els preocupa la salut dels altres. S’hi ha de comptar i respectar, en el ben entès que sempre són molts més aquells que, malgrat les incerteses, opten per la prevenció a ultrança.

I finalment tenir present aquella dita tan sàvia dels nostres avis: “La salut dek nostre cos, que malgastem a l’engròs, un cop que l’havem perduda, l’hem de comprar el menuda”.

Per tant, gaudim de l’estiu tant com puguem, sense abaixar la guàrdia i mantenint en tot moment aquells comportaments que facin difícil la pèrdua de salut. Nosaltres podem, amb el nostre capteniment, apaivagar en molt els efectes ambientals que ens poden desequilibrar.

Regina Ferrando i Ferran


Comparteix en