Actualment esteu veient Tot té dues lectures

Tot té dues lectures

Comparteix en

Davant de qualsevol situació, sempre tenim dues opcions a escollir, una de positiva i l’altre de negativa. Ambdues són verídiques, la diferència entre elles rau en l’impacte que tenen a la nostra psicologia i en la psicologia d’aquells que ens envolten. Qualsevulla de les nostres vivències, doncs, té dues lectures, una que ens deprimeix i l’altre que ens anima. És a les nostres mans l’elecció final.

A la nostra revisió del dia, abans d’adormir-nos, podem pensar: quin dia més inútil!, tot m’ha sortit a l’inrevés, no he sortit al carrer per què feia mal temps i a casa, quin avorriment! Si penso això, m’adormiré capficada i deprimida. En canvi també puc pensar: avui com que plovia no he pogut fer gran cosa, però això sí he pogut descansar, que ja em convenia; en estar a casa no he passat gens de calor i hi he pogut endreçar un armari que feia temps que ho necessitava. Si penso això, continua essent veritat i em dóna un altre aire.

D’alguna manera, es tracta d’afavorir un aprenentatge de la nostra ment perquè s’acostumi a escollir sempre l’opció més beneficiosa per a nosaltres i per al nostre entorn. Veure sempre l’ampolla mig buida és quelcom difícil de suportar per aquells que ens envolten, en canvi si sempre veiem l’ampolla mig plena, és una actitud que alimenta la flama de l’esperança, de la joia i de la confiança.

Com podeu veure, canviar una actitud, sovint és molt més fàcil del que ens pensem, això sí, si ens hem acostumat a la negativitat, haurem de ser curosos, persistents i tossuts, per girar la nostra mirada vers l’horitzó que ens beneficia.

Si estem decidits a gaudir de la vida, no deixem que la negativitat faci estada en els nostres cors entelant la nostra visió de la vida, del món i de tot allò que ens envolta. La vida a la terra sovint és massa curta per perdre el temps en fantasmes que ens esporugueixen i ens fan malbaratar molta energia lluitant -com el Quixot- contra els molins de vent.

Malgrat que sovint pensem equivocadament que depèn dels altres, la nostra actitud davant de la vida només depèn de nosaltres, de l’elecció  correcta de cada mirada, de cada pensament, de cada emoció. I, el més important, cada una de les nostres eleccions, afecta al nostre entorn, tots aquells que ens envolten se’n beneficien o en resten perjudicats.

Es tracta, doncs, d’escollir sempre entre pau i conflicte, entre llum i tenebres, entre joia i neguit, entre allò que ens fa feliços i allò que ens mortifica. Davant de cada elecció, doncs, cal estar ben despert, no hi passem de puntetes, sinó que amb la pau al cor i dedicant-li el temps necessari escollim allò que ens beneficia a nosaltres i al nostre entorn. Si ho fem així, a poc a poc, la nostra vida anirà passant d’una percepció entelada a una percepció lluminosa que s’escampi i sadolli cada racó del planeta.


Comparteix en