Actualment esteu veient El mestre oriental

El mestre oriental

Comparteix en

El mestre oriental impartia la classe als seus alumnes i parlava sobre la diferència entre pensar i reflexionar.

Pensar -deia- és un acte de la ment racional….reflexionar un acte de la ment emocional; i cadascun té la seva validesa. A la vida és molt important reflexionar i no pensar, tanmateix és molt important pensar i no reflexionar. Un alumne, una mica confós, li va demanar un exemple, a la qual cosa el mestre va dir:

-“Qui arriba més ràpid…la llebre o la tortuga?” Allò que l’alumne va dir ràpidament:

-“Fàcil, la llebre!” El mestre va respondre:

-“Això depèn del punt on vagi cadascuna… La llebre en un acte de perill prefereix córrer i potser trobi la mort, en canvi la tortuga prefereix estar-hi i cobrir-se amb la seva closca fins quan passi el perill. No per córrer a la vida arribaràs primer, o t’alliberaràs del perill, reflexiona sobre això i després pensa com fer-ho.

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en