Actualment esteu veient El savi del cofre

El savi del cofre

Comparteix en

Fa moltíssims anys, vivia a l’Índia un savi, de qui es deia que guardava en un cofre encantat un gran secret que el feia ser un triomfador en tots els aspectes de la seva vida i que, per això, es considerava l’home més feliç del món. Molts reis, envejosos, li oferien poder i diners, i fins i tot van intentar robar-lo per obtenir el cofre, però tot era en va. Com més ho intentaven, més infeliços eren, doncs l’enveja no els deixava viure. Així passaven els anys i el savi era cada dia més feliç.

Un dia va arribar davant seu un nen i li va dir: “Senyor, igual que tu, també vull ser immensament feliç. “Per què no m’ensenyes què he de fer per aconseguir-ho”? El savi, en veure la senzillesa i la puresa del nen, li va dir: “A tu t’ensenyaré el secret per ser feliç”.

Vine amb mi i para molta atenció. En realitat són dos cofres on guardo el secret per ser feliç i aquests són la meva ment i el meu cor i el gran secret no és altre que una sèrie de passos que has de seguir al llarg de la vida”.

El primer pas, és que t’has d’estimar a tu mateix, i cada dia en aixecar-te i al ficar-te al llit, has d’afirmar:

  • sóc capaç,
  • sóc intel·ligent,
  • sóc afectuós,
  • espero molt de mi,
  • no hi ha obstacle que no pugui vèncer.

Aquest pas s’anomena autoestima elevada.

El segon pas, és que has de posar en pràctica tot el que dius que ets, és a dir, si penses que ets intel·ligent, actua intel·ligentment; si penses que ets capaç, fes el que et proposes; si penses que ets afectuós, expressa el teu afecte; si penses que no hi ha obstacles que no puguis vèncer, aleshores fixa’t metes a la teva vida i treballa per elles fins aconseguir-les.

Aquest pas s’anomena motivació.

El tercer pas, és que no has d’envejar a ningú pel que té o pel que és. Tothom ha d’assolir metes, assoleix tu les teves.

El quart pas, és que no has d’acollir al teu cor cap mena de rancúnia envers ningú; aquest sentiment no et deixarà ser feliç, tu perdona i oblida.

El cinquè pas, és que no has de prendre les coses que no et pertanyen. Recorda que, d’acord amb les lleis de la natura, demà tindran una mica de més valor.

El sisè pas, és que no has de maltractar ningú; tots els éssers del món tenim dret que se’ns respecti i se’ns estimi.

I, finalment, aixeca’t sempre amb un somriure als llavis, observa al teu voltant i descobreix en totes les coses el costat bo i bonic; pensa en l’afortunat que ets amb tenir tot el que tens; ajuda els altres, sense pensar que rebràs res a canvi; mira les persones i descobreix-hi les seves qualitats i dóna’ls també a ells el secret per ser triomfadors i que, d’aquesta manera, puguin ser feliços…

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en