Actualment esteu veient Existeix el mal?

Existeix el mal?

Comparteix en

Hi ha el mal? El professor universitari va reptar els seus alumnes amb aquesta pregunta. “Déu va crear tot el que existeix?”

Un estudiant va contestar valent: Sí, ho va fer. Déu ho va crear tot?: Sí senyor, va respondre el jove.

El professor va contestar, “Si Déu ho va crear tot, llavors Déu va fer el mal, doncs el mal existeix, i sota el precepte que les nostres obres són un reflex de nosaltres mateixos, llavors Déu és dolent”.

L’estudiant es va quedar callat davant aquesta resposta i el professor, feliç, es presumia d’haver provat una vegada més que la fe Cristiana era un mite.

Un altre estudiant va aixecar la mà i va dir: Puc fer una pregunta, professor?

Per descomptat, va respondre el professor.

El jove es va posar dret i va preguntar: Professor, existeix el fred?,

Quina pregunta és aquesta? Per descomptat que existeix, potser vostè no ha tingut mai fred?

El noi va respondre: De fet, senyor, el fred no existeix. Segons les lleis de la Física, allò que considerem fred, en realitat és absència de calor. “Tot cos o objecte és susceptible d´estudi quan té o transmet energia, la calor és el que fa que aquest cos tingui o transmeti energia. El zero absolut és l’absència total i absoluta de calor, tots els cossos esdevenen inerts, incapaços de reaccionar, però el fred no existeix. Hem creat aquest terme per descriure com ens sentim si no tenim calor”.

I, existeix la foscor? L’estudiant va continuar.

El professor va respondre: Per descomptat.

L’estudiant va contestar: Novament s’equivoca, senyor, la foscor tampoc no existeix. La foscor és en realitat absència de llum. La llum es pot estudiar, la foscor no, fins i tot hi ha el prisma de Nichols per descompondre la llum blanca en els diversos colors en què està composta, amb les diferents longituds d’ona. La foscor no.

Un simple raig de llum esquinça les tenebres i il·lumina la superfície on acaba el feix de llum. Com pot saber com de fosc està un espai determinat? Amb base a la quantitat de llum present en aquest espai, no és així? Foscor és un terme que l’home ha desenvolupat per descriure’l, que passa quan no hi ha llum present.

Finalment, el jove va preguntar al professor: senyor, existeix el mal?

El professor va respondre: Per descomptat que existeix, com he esmentat al principi, veiem violacions, crims i violència a tot el món, aquestes coses són del mal.

Al que l’estudiant va respondre: El mal no existeix, senyor, o almenys no existeix per ell mateix. El mal és simplement l’absència de Déu, és igual que els casos anteriors un terme que l’home ha creat per descriure aquesta absència de Déu. Déu no va crear el mal. No és com la fe o l’amor, que existeixen com existeix la calor i la llum. El mal és el resultat que la humanitat no tingui Déu present als seus cors. És com resulta el fred quan no hi ha calor, o la foscor quan no hi ha llum. Aleshores el professor, després d’assentir amb el cap, es va quedar callat.EL JOVE s’anomenava ALBERT EINSTEIN

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en