Actualment esteu veient Experiència d’amor

Experiència d’amor

Comparteix en

Un home es va acostar al filòsof Ramanuja i li va demanar:

– Mostreu-me el camí cap a Déu!

– T’has enamorat alguna vegada d’algú? – va preguntar Ramanuja.

– Enamorar-me? Què vol dir amb això? Em vaig prometre a mi mateix no acostar-me mai a una dona, fujo d’elles com qui intenta escapar-se d’una malaltia. Ni tan sols les miro. Quan passen, tanco els ulls.

– Procura tornar al teu passat i intenta descobrir si mai, a tota la teva vida, hi va hagut algun moment de passió que deixés el teu cos i esperit plens de foc.

-Vaig venir fins aquí per aprendre a pregar, i no a com enamorar-me d’una dona. Vull ser guiat fins a Déu, i insisteix a voler-me portar cap als plaers d’aquest món. No entenc el que em vol ensenyar. Ramanuja va romandre silenciós alguns minuts i finalment va dir:- No et puc ajudar. Si tu mai no has tinhut cap experiència d’amor, mai no aconseguiràs experimentar la pau d’una oració. Per tant, torna a la teva ciutat, enamora’t, i només torna a buscar-me quan la teva ànima estigui plena de moments feliços. Només una persona que entén l’amor pot entendre el significat de la pregària. Perquè l’amor per algú és una oració adreçada al cor de l’Univers, una pregària que Déu va col·locar a les mans de cada ésser humà com un present diví.

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en