Actualment esteu veient La gran pregunta

La gran pregunta

Comparteix en

Fa molt de temps, vivia a Benarés un gran sant, conegut per la seva capacitat de poder parlar amb la Mare Divina. Levitant, passava llargues hores absort en profunda meditació, mentre el seu cos irradiava una càlida lluminositat.

En certa ocasió se li va acostar un jove deixeble i esperant respectuosament que el mestre baixés del seu estat d’elevació, finalment li va preguntar.

-Mestre, he estat informat que té el poder de conversar amb la divina mare, ¿podria fer-li una pregunta?

-Què vols saber? –va respondre el mestre.

-Voldria saber quantes reencarnacions em queden per poder finalment assolir l’alliberament.

El sant va prometre donar-li resposta en set dies i el jove deixeble es va allunyar del lloc. Però es va donar la circumstància que unes hores després hi passés un religiós, docte en les escriptures i que li va fer la mateixa pregunta. Obtenint idèntica resposta:

-Retorna d’aquí a set dies.

Al cap del temps designat, el jove deixeble es va acostar tremolós i, dipositant unes flors als peus del mestre, es va asseure a escoltar la resposta a la seva pregunta.

El mestre bondadosament el va mirar, i li va dir:

-La Mare Divina m’ha encarregat dir-te que et queden tantes reencarnacions com fulles té el frondós arbre d’aquí davant.

-¡Ufff!, va sospirar alleujat el deixeble. Només això! Quan penso en el nombre d’arbres que hi ha al bosc veí, i en el nombre de boscos que hi ha a la Terra, no puc menys que sentir-me alleujat. Sumades serien milers de milions de fulles. Quina sort la meva! I besant els peus del mestre es va allunyar ple de benaurança.

Unes hores després es va acostar el religiós i, disciplinat per la pràctica del ioga, es va asseure immòbil a escoltar l’anhelada resposta

-La divina Mare, -va dir el mestre-, m’ha encarregat dir-te que et queden tres encarnacions abans d’assolir la il·luminació.

En sentir aquestes paraules el místic va caure en el desànim:

-Tant!, és que no s’acabarà mai això! Després de tantes austeritats!… –va exclamar desesperat.

Alguns anys després, el jove deixeble va aconseguir l’alliberament, mentre el religiós roman encara aferrat a la seva ira.

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en