Actualment esteu veient Tres lleons

Tres lleons

Comparteix en

 

A la selva hi vivien 3 lleons.

Un dia el mico, el representant electe pels animals, va convocar una reunió per demanar-los una presa de decisió:

– “Tots nosaltres sabem que el lleó és el rei dels animals, però hi ha un gran dubte a la selva: hi ha 3 lleons i els 3 són molt forts. A quin d’ells hem de rendir obediència? Quin d’ells haurà de ser nostre Rei?”

Els lleons van saber de la reunió i van comentar entre si:

-” És veritat, la preocupació dels animals té molt de sentit. Una selva no pot tenir 3 reis. No volem lluitar entre nosaltres ja que som molt amics… Necessitem saber quin serà l’escollit, però, com descobrir-ho?”

Una altra vegada els animals es van reunir i després de molt deliberar, van arribar a una decisió i la van comunicar als 3 lleons:

– “Trobem una solució molt simple per al problema, i decidim que tots tres haureu d’escalar la Muntanya Difícil. El qui arribi primer al cim serà consagrat el nostre Rei”.

La Muntanya Difícil era la més alta de tota la selva. El desafiament va ser acceptat i tots els animals es van reunir per assistir a la gran escalada.

El primer lleó va intentar escalar i no va poder arribar-hi.

El segon va començar amb totes les ganes, però també va ser derrotat.

El tercer lleó tampoc no ho va poder aconseguir i va baixar derrotat.

Els animals estaven impacients i curiosos; si els 3 havien estat derrotats, com triarien un rei?

En aquest moment, una àliga, gran en edat i en saviesa, va demanar la paraula:

– “Jo sé qui ha de ser el rei!”.

Tots els animals van fer silenci i la van mirar amb una gran expectació.

– Com?” van preguntar tots.

– “És simple…” va dir l’àliga.

Jo estava volant ben a prop seu i quan tornaven derrotats de la seva escalada per la Muntanya Difícil vaig sentir el que cadascú va dir a la Muntanya.

El primer lleó va dir: – Muntanya, m’has vençut!

El segon lleó va dir: – Muntanya, m’has vençut!

El tercer lleó va dir: – Muntanya, m’has vençut, ara com ara…! Perquè tu ja has arribat a la teva mida final i jo encara estic creixent.

La diferència, va completar l’àliga, és que el tercer lleó va tenir una actitud de vencedor quan va sentir la derrota en aquell moment, però no va desistir i, per a qui pensa així, el seu propi ésser és més gran que el seu problema: ell és el rei de si mateix, i està preparat per ser rei dels altres.

Els animals van aplaudir entusiasmadament al tercer lleó que va ser coronat Rei dels animals.

Moral: No té gaire importància la mida de les dificultats o problemes que tinguis. Els teus problemes, almenys la majoria de vegades, ja han arribat al nivell màxim, però no tu. Encara creixes i ets més gran que tots els teus problemes junts. Encara no has arribat al límit del teu potencial i de la teva excel·lència. La Muntanya de les dificultats té una mida fixa, limitada. I tu encara estàs creixent! “Quan la vida et presenti mil raons per plorar, demostra-li que tens mil i una raons per les quals somriure!”

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en