Actualment esteu veient Desgràcia o benedicció?

Desgràcia o benedicció?

Comparteix en

En un petit poble de terres llunyanes, hi vivia un vell amb el seu fill de 17 anys. Un dia, l’únic cavall blanc amb què treballava va saltar la reixa i se’n va anar amb diversos cavalls salvatges.

La gent del poble murmurava: Quina desgràcia la seva, Dom Ciprià!, i ell, tranquil, contestava: – “Pot ser una desgràcia o pot ser una benedicció”.

Dies després, el cavall blanc va tornar al costat d’un bell cavall salvatge, i la gent saludava el vell dient-li:

Quina benedicció!, a la qual cosa Dom Ciprià replicava: “Pot ser una desgràcia o pot ser una benedicció”.

Al cap de pocs dies, el fill adolescent, mentre muntava el cavall salvatge per domar-lo, va ser enderrocat i es va fracturar una cama, arran de la qual cosa va començar a coixejar, i la gent li deia a l’ancià; Quina desgràcia la seva, bon home!, i ell replicava: “Pot ser una desgràcia o pot ser una benedicció”.Dies després es va iniciar una guerra i tots els joves del poble van ser portats al front de batalla, però al seu fill no li van dur per la coixesa, i tota la gent del poble saludava el vell i li comentava: Quina benedicció la seva, Dom Ciprià!. I ell, amb la seva fe indestructible, va contestar una vegada més dient: “Només Déu ho sap, potser sigui una benedicció o potser una desgràcia”.

Nota: Desconeixem l’autor d’aquest conte. Si algú el coneix, us preguem que ens ho feu saber i li farem constar. Gràcies!


Comparteix en